Slik kan du trene med dumbbells

Når du skal begynne å trene styrke så er det svært effektivt å bruke dumbbells. Det er viktig å starte litt forsiktig, slik at du får en god begynnelse og unngår vonde belastningsskader rett etter at du har startet treningen. Du kan gjøre veldig mange øvelser med dine dumbbells og dermed få trent de fleste muskelgrupper. Du kan trene overkroppen med fronthev, skulderpress, sidehev samt ulike biceps og triceps øvelser. Det finnes et stort utvalg av øvelser på nettet som du kan prøve og vi har også funnet frem noen øvelser du kan teste.

Med og uten treningsbenk

Du kan velge å gjøre øvelser med og uten en treningsbenk. Noen øvelser er best med en benk, men det er ikke noen nødvendighet. En god øvelse er kombinasjonsøvelsen hvor du får trent flere muskelgrupper på samme tid. Det er dog best å utføre denne øvelsen på en treningsmatte. Du tar en dumbbell i hver hånd og gjør push ups. Når du kommer opp i posisjon holder du denne et øyeblikk, da får du nemlig også trent magemusklene dine.

Trening av biceps

Her kan du ta en dumbbell i hver hånd og holde armene ned langs kroppen. Så fører du vektene fra nedre til øvre posisjon ved å bøye i albuen. Dette er en av de mest vanlige øvelsene, nettopp fordi den gir god trening av biceps.

Trening for for- og baksiden av lårene

Du stiller deg opp med en dumbbell på hver skulder. Så bøyer du i kneleddet og hoften slik at det blir en vinkel på rundt 90 grader. Reis deg opp igjen stille og rolig og gjenta øvelsen minst ti ganger.

Skulderpress

Her holder du albuene ut til siden i en 90 graders vinkel. Press armene rett opp slik at albuene strekker seg ut. Hold posisjonen et øyeblikk før du senker dem ned igjen. Også her gjør du dette minst ti ganger.

Se video av øvelsen under:

Foroverbøyd roing

Stå med litt avstand mellom føttene. Hold en dumbbell i hver hånd og bøy overkroppen forover til vinkelen utgjør 45 grader. Hold posisjonen mens du har armene rett ned og trekk deretter albuene opp langs siden på overkroppen. Hold enda et øyeblikk og senk armene ned igjen. Denne øvelsen kan du gjenta ti ganger. Se en annen variant her.