Beskytt øynene mot snøblindhet

Snø og solbrillerSolbriller er ikke bare til pynt, beskytter også mot snøblindhet.

Skal du på fjellferie i år? Da kan det være smart å pakke med solbrillene, i hvert fall om de har UV-filter som beskytter øynene mot ultrafiolette stråler. På fjellet blir solstrålene reflektert i snøen og kan potensielt skade dine øyer. Dette kalles snøblindhet og kan være svært ubehagelig. Ved å bruke solbriller kan du enkelt unngå dette, selv enkle og billige solbriller fra for eksempel nettbutikken på https://brillz.no/ er nok som beskyttelse!

Hva slags modeller er best?

Når det gjelder beskyttelse mot snøblindhet er det viktig at solbrillene dekker så mye av øynene som mulig. Det kan derfor være lurt å bruke såkalte sportsbriller som buer seg i takt med ansiktsformen. Vanlige Wayfarers og pilotbriller holder som regel i massevis, men om du vil være på den sikre siden bør du kjøpe solbriller spesifikt til skituren. I denne artikkelen på NRK.no anbefales det spesielle solbriller som heter blublocker.

Dyre vs. billige solbriller

Er det noen forskjell på å bruke dyre solbriller til tusenvis av kroner, eller de billige variantene? Når det kommer til solbeskyttelse er det som regel ingen forskjell på de billige og dyre brillene. Det du må se etter er UV-beskyttelsen i glassene, det er vanlig at det står UV400. Om dine solbriller har denne beskyttelsesfaktoren er øynene dine trygge på skituren.